REKLAMA
REKLAMA

Barca odwoła się od kary Pique

dodał: MW  |  źródło: Football-Espana  |  19.08.2015 11:44
Barcelona potwierdziła, że odwoła się od czerwonej kartki, jaką Gerard Pique obejrzał w czasie meczu o Superpuchar Hiszpanii z Athletikiem Bilbao. Jak donosi Marca, obrońca Dumy Katalonii może zostać zawieszony nawet na dwanaście spotkań.

Do sytuacji doszło w 56. minucie spotkania. Stoper Barcelony miał pretensje do arbitra w związku z nieodgwizdaniem spalonego. Za wypowiedziane słowa został bezpośrednio ukarany czerwoną kartką. Incydent opisano również w protokole meczowym co oznacza, że sprawą zajmie się komisja dyscyplinarna. Minimalny wymiar kary to zawieszenie na cztery spotkania.

Sam Pique odniósł się do całej sprawy, pisząc na Twitterze, że "w żadnym momencie nie użył przekleństwa czy innej obelgi w stosunku do sędziego".

Bez względu na rozmiar kary, Barcelona złoży w tej sprawie odwołanie.

Dodaj komentarz

Zaloguj się, aby dodać komentarz:

Komentarze | 2 komentarze

sortowanie: rosnąco | malejąco

AxelF | 19.08.2015 14:16

Z tego co wiem, zapadła decyzja o 4 meczach kary. Trochę się to nie klei, bo jak to opisał w protokole sędzia "szczególnie mocna obraza arbitra" to nie była by najmniejsza kara z możliwych. Tym bardziej że Busquets (choć to kolega), zaprzecza by padły aż tak mocne słowa.
Na razie jedynym dowodem jest protokół sędziego z Madrytu, który już kiedyś wyrzucał Pique z czerwoną, w bardzo, bardzo dyskusyjnej sytuacji. Teoretycznie nie ma dowodów video, choć biegnąc Pique nawet nie zasłaniał ust. Co więcej, w przepisach jstoi, że komisja dowody video wartościuje mniej, niż protokół....
Dziwna sprawa, choć jasne jest że coś było, bo Pique na twitterze przepraszał za wybuch emocji.

Premiershipfan | 19.08.2015 14:55

jesli powiedzial to, co mowia media, 12 spotkan i tyle. nastepnym razem uzyje mozgu wczesniej...



euro2020.goal.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść komentarzy